Ева Радева: Вярвам, че това което трябва да помним са добрите дела

Ева Радева е от онези личности, които ни доказва умело, че декорирането е нещо повече от елемент за определено събитие-то е стил, придаване на нужното настроение, изящество, начин да изразяване и винаги е съобразено с конкретната обстановката създавайки красиви емоции и моменти. Създател е на EVA Agency- агенция за цялостно планиране и организиране на различен тип събития (сватби, рождени дни, фирмени партита, корпоративни мероприятия и др.) на територията на Силистра, Русе, Варна, Тутракан и Добрич.

За любимите празници, вдъхновението и тънкостите при празничното декориране тя разказва пред topinfo.bg.

 

Как се роди идеята за EVA Agency?

– Интересен е факта, че преди създаването на EVA Agency, винаги съм се вълнувала и интересувала от етикета при официални събития, а декора е нещо, което винаги съм правила. В средното си училище съм била дейна личност, занимаваща се с организирането и воденето на училищни изяви като ревюта, благотворителни концерти, дори и успяхме да въведем в нашето училище – Ден на самоуправлението. За времето си беше голямо предизвикателство, но и отговорност. Така, че самото организиране и планиране на събития не беше нещо ново за мен. Но идеята за създаването на EVA Agency се роди, след появата на дъщеря ми и организирането на нейният първи рожден ден. Последваха редица мои проучвания, планирания, разработване на идеи и на по-късен етап успях да ги реализирам, създавайки агенцията.

Най-големият ти източник на вдъхновение, когато става въпрос за декорация на събития е…

– Трудно бих отговорила еднозначно на този въпрос. Вдъхновенията идват от толкова различни неща, места, ситуации. Всяко събитие е направено с индивидуален подход към клиентите. Разбира се, винаги се съобразявам с желанията им, но често говорейки, обсъждайки визията и реализирайки идеята, разбираш, че всъщност винаги оставаш своят почерк. Всяко събитие е предизвикателство, но и вдъхновение, колкото повече човек предизвиква себе си, толкова по-добър е крайният резултат. Но, ако трябва да отговоря с една единствена дума, отговорът би бил природата, тя е вдъхновяваща! Красивата зимна приказка, когато излезеш навън, поглеждайки пейзажа от дървета покрити със снежна обвивка или пък разцъфналите цветя през пролетта, морето в летните дни, планината в целият и блясък … Това е възхитително и зареждащо.

Кой е любимият ти празник и защо?

– Любимият ми празник е Коледа, защото е време прекарано с любими хора. С годините разбираш, че времето прекарано с любимите хора, когато се събирате всички заедно на една трапеза е толкова ценно. Моята баба до скоро ни събираше всички. Без значение кой къде се намираше, на тези празници, винаги се събирахме заедно. Всичко започваше от обяд и продължаваше до вечерта, а понякога и на следващия ден, отново се събирахме. Вълненията, уюта и топлината се усещаха във въздуха. Надявам се тези тежки времена, в които се намираме да преминат скоро, за да могат хората отново спокойно да се събират. Ние българите го умеем. Събираме целият род на трапезата, а тя е тази която сплотява хората. Това трябва да го съхраним, това е магията на един празник.

Каква е тайната на баланса между спазването на празничните традиции и модерното им представяне?

– Може би това е нещото, което всеки сам трябва да усети и почувства. Баланса е труден, тъй като времената се променят, ежедневието ни е забързано, традициите изискват своето време и възможност за осъществяването им, но най-вече желание за това. Според мен, това е нещо, което човек носи в сърцето си. Има хора, които държат на традициите, държат те да се съхранят, други са по-модерни, но има и такива, които успяват да балансират. Въпрос на усещане е. С годините, мисля че все повече търсим възможности да се докоснем до традициите, вярванията и обичаите, а празниците са повод за това.

Декорацията е важен компонент от празниците защото…

– Защото създава настроение. Усещането за празнично настроение, когато имаме красива тематична украса е толкова силно, че успява да изкара усмивки на лицата на всеки. През годините сме правили много различни декорации за различни поводи, когато видя усмивката и щастието в очите на хората, разбирам, че колкото и трудно да е било, си е заслужавало. Декорацията допринася за празничното настроение и създава щастливи спомени , запечатани с красота. Нашата работа е да успеем на накараме хората да се почувстват щастливи. Декорирането успя да се наложи във всички сфери и това се вижда, както в красивите снимки, които остават спомен, така и в усещането на хората за празничност. Наблюдавам, че все повече хора се обръщат към нас за организирането и дизайна за техните корпоративни събития, коктейли, сватби, юбилеи, рождени дни, дори и за малки лични тържества като предложение за брак или бейби шауър.

По какъв начин се декорира корпоративно новогодишно събитие?

-Корпоративните събития носят своята специфика. Всяка компания си има своите особености, с които трябва да се съобразим, когато създаваме събитие. Новогодишното парти трябва да е съобразено, както с бранда, така и с екипа на съответната компания, с мястото, с декорацията която ще е подходяща, с темата, ако има такава. Най-важното е да успеем да пресъздадем усещането у хората. Ако те поискат зимна приказка в новогодишната нощ, ние трябва да създадем тази атмосфера. Представете си зимата в целият и блясък в една зала. Обръщаме внимание на всеки детайл, до най-малката подробност, за да бъде всичко в хармония и баланс. Подготвянето на сценария, трябва да е съобразен с гостите и темата, всеки детайл трябва да е добре подбран, за да подчертава новогодишната нощ. Оценката за добре свършената ни работа е, когато едно събитие е запомнено и всички гости останат очаровани и възхитени.

Предстои да посрещнем Новата година. Дай ни съвет как правилно и ефектно да декорираме домашната новогодишна трапеза.

– В декорирането, както във всяко друга област, си има своите правила и изисквания. Най-важното при декорирането, особено в неформална обстановка е украсата да не заема голяма част от празничната маса. Трябва да е добре подбрана, да подхожда на интериора, да е модерна ( да, и при декорирането на събития има мода), да отговаря на темата и да е в хармония с гостите. Важно е да се съобразявам с нашите гости, как биха се почувствали, когато седнат на празничната маса. Може да изберете много кристали, кадифени материи, жакард, блясък от пайети, злато или сребро за акцент. Изберете цветове, които създават празничност и стил като черно кадифе, лилаво, смарагдово зелено и злато, сребро и розово злато, може да направите съчетание от три цвята, една класика, която е прекрасна за новогодишната нощ е черно, бяло и злато или сребро. Свещници, цветя, балони, банери, всичко това е подходящо за една празнична новогодишна нощ. Бъдете креативни, но не прекалявайте. Хит през последните години е така наречения кът за снимки. Препоръчвам, когато хората правят такъв кът да изберат един или два акцента и те да си хармонизират. Всичко трябва да е умерено и създаващо празнично настроение.

Какво е твоето Новогодишно послание към читателите?

– Моето послание към всички е да се научим да благодарим по-често за всичко, което имаме. Да бъдем по-благородни в делата си, да се научим повече да даваме, преди да поискаме. Вярвам, че това което трябва да помним са добрите дела. Светът ще е по-добро място, ако всички ние бъдем по-добри, защото промяната идва отвътре, не можеш да промениш Света, ако самия ти не промениш себе си. Нека 2022 година ни донесе здраве, сбъдване и време да изживяваме радостите в живота!

 

Интервюто изготви: Линда Вейл
източник: topinfo.bg

Rate this post