15 най-често допускани грешки при организиране на сватба

Грешки при организиране на сватба

Грешки при организиране на сватба

Всяка булка желае да се чувства звезда или принцеса от приказките и да направи сватбата най-щастливия ден в живота си, следвайки световните и звездни тенденции. Организирането на перфектната сватба е истинско предизвикателство, което крие доста опасности и грешки. Следва да отбележим най-често допусканите грешки при организирането и провеждането на сватбения ден и тържество.

1. Избор на дата

Често младоженците първо избират залата и едва след това започват да търсят свободен ресторант. Запазването на дата в ритуалната зала трябва да бъде едва след с уговарянето на свободен ресторант. Планирането на сватбата е добре да започне поне година по-рано. Добре би било подписването и сватбеното тържество да не са в един и същи ден, за да не натоварва младоженците допълнително.

2. Сватбен фотограф и музикално оформление

От сватбения фотограф зависи спомените, които ще ви останат, а от диджей и музикантите веселото празненство и доброто настроение на всички гости, близки и приятели. Изборът на професионалисти е от решаващо значение. След като запазите дата за подписването и сватбата е добре да потърсите и организирате фотограф, видеозаснемане и музикалното оформление.

3. Избор на зала и ресторант

Често срещана грешка е изборът да се ръководи само от известността на залата или ресторанта и цената на куверта. Вземете предвид локацията, възможността за изнесен ритуал, брой гости, подреждане на масите.

4. Изнесен ритуал

Често по непредвидени метеорологични условия планирания изнесен ритуал не би могъл да бъде извършен. Няколко дни преди сватбата може да го отклоните.

5. Украса

Декорацията на залата, ресторанта е трудоемка задача. Към грешките при организиране на сватба често е опита сами да декорирате всички детайли. Наемете сватбена агенция, която да изпълни прецизно всичко, според темата на сватбата и вашите цветови предпочитания и идеи.

6. Брой на гостите

Оптималния брой на гостите в тесен семеен кръг е за предпочитане – до 100 души. Много младоженци канят голям брой гости с презумпцията, че повечето от тях няма да могат да дойдат.

7. Сватбено меню

При избора на сватбеното меню често младоженците се водят по собствения си вкус. Подгответе менюто и съобразно вкуса и предпочитанията на гостите си.

8. Избор на кумове

Кумовете са вашата подкрепа, при избора им трябва да се водите от симпатиите, веселия им характер и отговорност. Повечето хора избират за кума най-добрата приятелка на булката, а за кум – най-верния приятел на младоженеца.

9. Деца на сватбата

Често гостите водят и своите малки деца на сватбата. Добре е те да бъдат под наблюдение от родителите си, за да не направят някоя беля и да развалят сватбеното настроение.

10. Музика

Отново е добре да подберете музиката не само според вашите предпочитания. Нека вашите песни не са преобладаващите, а музикантите да подберат подходящата музика според настроението на гостите.

11. Подреждане на масите в ресторанта

Подредете масите според възрастта и сходството на гостите си.

12. Сватбен бюджет

Компромисите в бюджета в желанието си да постигнем сватбата на мечтите си е друга често срещана грешка. Добра практика е да се доверите на сватбен агент, който да го съблюдава и така вие да не се отклонявате от него. Нали именно затова е бюджет.

13. Сватбена документация

Подгответе всички необходими документи за подписването и църковния брак. Не оставяйте всичко за последния момент в мислите си, че са ви нужни само лични карти. Предбрачен договор например изисква да се обърнете към юрист.

14. Булчинска рокля

Изборът на сватбената рокля е добре да започне поне 6 месеца по – рано. Често се случват несъответствия с цвета, изработката, несъответстващи размери или забавяне на доставката.

15. Сватбени покани

Предвиждането на достатъчно време за подготвяне и изпращане на сватбените покани – поне 6 месеца преди сватбеното събитие.

5/5 - (4 votes)